Welke bezienswaardigheden mag je niet missen in New York en Rome?

Wanneer wij je vragen om tien wereldsteden op te noemen die je wilt bezoeken, is de kans groot dat New York en Rome hier tussen staan. Op zich logisch natuurlijk, want in beide steden barst het van de bezienswaardigheden. Hierdoor trekken toeristen het hele jaar door massaal naar de hoofdstad van Italië en de grootste stad van de Verenigde Staten. Ga je binnenkort ook voor het eerst naar één van deze twee steden? Dan heb je vast en zeker een aantal bezienswaardigheden die je zeker wilt bezoeken. Zo staat het Vrijheidsbeeld ongetwijfeld op jouw lijstje wanneer je naar New York gaat. Ga je naar Rome? Dan breng je natuurlijk een bezoek aan het Colosseum. Er zijn echter nog meer bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen wanneer je in deze steden bent. Wij lichten er hieronder één voor iedere stad uit.

new york
Empire State Building

New York en het Vrijheidsbeeld worden vaak in één adem genoemd. De grootste stad van de Verenigde Staten heeft echter veel meer te bieden dan dit populaire beeld. Zo kun je bijvoorbeeld ook een kijkje nemen in het Central Park, op Times Square of op Wall Street. Wil je een adembenemend uitzicht over New York? Dan raden wij je aan het Empire State Building te bezoeken. Dit gebouw kun je namelijk betreden. Wanneer het helder weer is en je naar boven gaat, heb je een prachtig uitzicht over New York. Wil je het gebouw betreden? Zorg dan dat je al over Empire State Building kaartjes beschikt voor je er arriveert. Er staan vaak lange wachtrijen voor deze bezienswaardigheid. Indien je reeds tickets hebt, ben je binnen een paar minuten binnen. Dit is niet het geval wanneer je bij het Empire State Building zelf nog kaarten moet kopen.

arch of constantine
Vaticaanstad

Bij Rome denkt iedereen altijd direct aan het Colosseum. Wat veel mensen niet weten is dat Vaticaanstad echter ook in Rome ligt. Indien je op vakantie gaat naar de hoofdstad van Italië, raden wij je zeker aan om ook een kijkje te nemen bij deze bezienswaardigheid. Deze kleinste onafhankelijke staat ter wereld heeft jou namelijk ook het nodige te bieden. Zo kun je een kijkje nemen in de Sint-Pieterbasiliek of bij de Vaticaanse Musea. Eén van de belangrijkste Vaticaan tips die wij je hier mee willen geven is dat je van tevoren toegangskaartjes moet kopen. Waarom? Ten eerste omdat de kaartjes ter plekke ontzettend duur zijn. Je betaalt aanzienlijk meer dan via het internet. Ten tweede hoef je doorgaans niet plaats te nemen in de vaak lange rijen wanneer je al over tickets beschikt.