Trends in de onroerend goed markt

apartments

Onze wereld staat constant in beweging. Dit is niet alleen letterlijk het geval, maar zeker ook figuurlijk. De onroerend goed markt ontkomt ook niet aan deze ontwikkelingen. Zo zijn er de laatste jaren de nodige trends ontstaan op deze markt. Als ervaren lokale makelaar in Nederland weten wij als geen ander dat de vastgoedmarkt continu in ontwikkeling is. Ook dit jaar zijn er weer de nodige trends in de wereld van onroerend goed. Dit geldt ook voor de Nederlandse markt. Wil jij weten wat momenteel de trends zijn met betrekking tot onroerend goed? In onderstaande tekst lichten wij een tipje van de sluier op!

Vraag naar kantoren stijgt

In Nederland hebben we de laatste jaren te maken met een groeiend aantal leegstaande panden. De huizen laten we hierbij overigens buiten beschouwing, want de huizenmarkt zit aanzienlijk in de lift. Winkel- en kantoorpanden staan echter met enige regelmaat leeg. Hier komt verandering in. Eén van de trends op de onroerend goed markt is namelijk dat vastgoedbedrijven massaal kantoorpanden kopen. Regelmatig worden dergelijke panden omgebouwd tot een luxueus appartementencomplex. In diverse grote steden, waaronder Amsterdam, zie je dat er steeds meer appartementen ontstaan in voormalige kantoorpanden.office space

‘Splitten’ wordt populair

Als belegger in vastgoed was het de afgelopen jaren niet interessant om grote huizen of panden te kopen. De kans dat je deze verkocht of verhuurde, was immers klein. Ook dit verandert stukje bij beetje. Grote panden worden namelijk steeds populairder. Hoe dit komt? Omdat steeds meer beleggers op de onroerend goed markt kiezen voor het fenomeen ‘splitten’. Hierbij worden grote ruimtes gesplitst in meerdere, kleine ruimtes. Op deze manier kunnen er meerdere ruimtes verhuurd worden. Hierdoor dalen de kosten per ruimte, maar in zijn geheel kun je zo als belegger aanzienlijk meer verdienen.

Dagje weg naar Amsterdam?

Ga jij binnenkort een dagje weg naar Amsterdam? Dan is het zeker de moeite waard eens te bekijken hoe beleggers op de onroerend goed markt hier te werk gaan. De vraag naar woningen is hier namelijk enorm, waardoor iedereen creatief moet zijn. Zo zijn in Amsterdam al meerdere kantoren omgebouwd tot appartementen. Ook ontstaan op deze manier steeds meer studentenkamers. Zo wordt het ineens mogelijk goedkoop te overnachten in Amsterdam. Wanneer jij dit met eigen ogen wilt aanschouwen, kun je het beste een fiets huren in Amsterdam. De meeste van deze panden vind je namelijk net buiten de stad. Lopend of met het openbaar vervoer is dit vrijwel niet te doen.

Veel geld verdiend? Maak een stedentrip!

Ben jij al een aantal jaren succesvol op de ontroerend goed markt? Dan heb je ongetwijfeld een flinke bankrekening opgebouwd. In dat geval kun jij je natuurlijk prima een luxe reisje veroorloven. Ben je niet zo van de luxe vakanties, maar ga je er juist liever op uit? Dan is een stedentrip vast en zeker wat voor jou. Jij hoeft niet op de kleintjes te letten, waardoor je naar alle grote steden ter wereld op reis kunt gaan. Zoek je nog een bestemming? Kijk dan eens op stedentrippers.nl. Hier vind je namelijk inspiratie en informatie over de beste steden om te kiezen voor een stedentrip!