Hoe kun je besparen op onroerendgoedbelasting?

Kies jij ervoor om, net als ons als lokale makelaar in Amsterdam, te gaan beleggen in onroerend goed, dan krijg je te maken met onroerendgoedbelasting. Deze belasting moet jij jaarlijks afdragen wanneer je gaat beleggen in vastgoed. Je betaalt dus ook nog eens om te gaan beleggen. Sommige mensen besluiten zich hierdoor niet op de onroerendgoedmarkt te begeven. Niet slim. Je moet weliswaar belasting betalen, maar het levert je een veelvoud op. Daarnaast kun je ook nog eens besparen op onroerendgoedbelasting. Hoe? Dat vertellen wij je in onderstaande tekst.tax

Minder belasting bij lagere WOZ-waarde

Iedere eigenaar van onroerende zaken ontvangt jaarlijks in januari of februari bericht van de gemeente omtrent de WOZ-waarde van een pand. Op basis van de WOZ-waarde wordt de hoogte van bepaalde belastingen vastgesteld. Wanneer de WOZ-waarde van panden die in jouw bezit zijn dalen, betekent dit dus ook dat jij kunt besparen op onroerendgoedbelasting. Deze wordt dan immers ook automatisch lager. Ben jij van mening dat de WOZ-waarde te hoog is? Dan kun je hier ook bezwaar tegen aantekenen. Op deze manier kun je ook besparen op onroerendgoedbelasting.


Let op de waarde van een pand

Mensen met veel geld kiezen er vaak voor om een vakantiehuis te kopen. Dit kan bijvoorbeeld een huisje zijn aan de Costa del Sol in Spanje. Je kunt het echter ook dichter bij huis zoeken. Mogelijk koop jij wel een vakantiewoning aan de Nederlandse kust. Wil jij hierin investeren? Let dan altijd op de prijs van een vakantiewoning. Wanneer jij een vakantiehuisje aanschaft, moet je soms namelijk forensenbelasting betalen. Hoe meer een huis kost, des te hoger deze belasting wordt. Koop dus niet lukraak een vakantiewoning. Nee, bekijk altijd eerst even hoeveel je nou eigenlijk moet betalen aan belastingen.

tax money
Vakantiehuisje nabij Amsterdam

Overweeg jij een vakantiewoning te kopen? Kies dan voor een huisje aan de Nederlandse kust. Dit kost misschien een paar euro’s, maar je kunt hier wel heerlijk genieten. Je zit niet alleen bij de zee, maar ook nog eens dichtbij Amsterdam. Zo kun je bijvoorbeeld regelmatig een dagje weg naar Amsterdam. Op deze manier kun jij onze hoofdstad natuurlijk op je gemakje leren kennen. Maak bijvoorbeeld eens een rondvaart door Amsterdam of ga een fiets huren in Amsterdam. Zo leer jij niet alleen het stadshart kennen, maar ook de verschillende buitenwijken.